Anastassia Leppikson

Alustasin oma tutvust joogaga aastal 2011. Mul ei ole „armastus esimesest silmapilgust“ lugu jagada esimesest kohtumisest selle praktikaga, pigem oli ebamugav, arusaamatu ja võõras. Alles peale kahte kuud ebamugavust ja vastandumist ühel täiesti kontekstivälisel hetkel tabas mind mõte, et „midagi on väga teistmoodi“. Oleks keegi mulle öelnud varasemalt, et joogast saab lahutamatu element mu igapäevaelus, oleksin südamest ja siiralt naerda saanud ja polekski midagi muud vastata kui see, et sa ikka ei tunne mind üldse. Praegu tagasi vaadates tuleb tunnistada, et inimene, kes mind tollel hetkel ei tundnud, olin mina ise. Praegugi ei saa öelda, et tunnen ennast täielikult; hoopis naudin seda, et miski pole „lõplik“ vaid pidevas muutumises  - iga päev avastan midagi uut, millega suhestun ja millega enam mitte. Seeläbi mõistan paremini ka teiste inimeste ja maailma toimimist, mis omakorda annab elule värve, mängulisust, hoolivust ja lugupidamist.  

Esialgu füüsisel fookust hoidev praktika on praeguseks kujunenud holistiliseks käsitluseks joogast kui elustiilist ja inimese terviklikkusest.  

Oma tunnetust joogast olen jaganud aastast 2016. Ka siin mul ei ole romantilist lugu, et olen alati ennast selles rollis näinud ja kuidas eesmärgini jõudnud. Nii joogaga tutvumine kui ka selle jagamine on alanud esmapilgul „väljaspool mind“ põhjustel, tegelikult aga läbi sünkroonsuste, mida elu oli pakkunud ja joondanud. Selles seisnebki mu jaoks jooga suurimaid kingitusi ja tööriistu, kuidas ilu ja ära tundmised sündivad lihtsuses.    

Olen tänulik oma nii Euroopas kui ka Aasias Ashtanga, Hatha, Yin, Tantra ja joogateraapia toimunud koolituste õpetajatele, mida olen läbinud üle tuhande tundi ulatuses, kuid mille põhiväärtus seisneb eelkätt selle praktika ja joogalike eluviiside ja maailmavaadete kogemises. Olen tänulik kõikidele, kes tundi tulevad ja lubavad sellel praktikal luua selgemat ühendust puhtusega iseendas, kus tass on täis ja ebaoluline eemaldub.   

Anastassia juhendab Aurora Yoga Studios regulaarselt Ashtanga jooga ja Yin Yang jooga tunde. 

Vaata tunniplaani SIIT